tisdag 9 juli 2013

Nattliga funderingar

Dessa tankar är inte menade att såra någon!
Bara lite som behöver få komma ut så jag kan sova utan att tankarna mal...

När jag var singel och hade börjat jobba var det flera arbetskamrater med barn som skyllde på familjen. När någon skulle ta en extra gudstjänst en helg el liknande så var det ok att "skylla" på familjen.
Skulle kunna problematisera begreppet familj en hel del men. Här betydde det att var det en man och kvinna med BARN då räknades familjeursäkten.

Hade en jobbarkompis som också var singel så vi sa ifrån!

Så idag troligen utan en tanke på detta uttrycktes det ändå att den av oss som har en hel familj. Alltså mamma pappa barn.
Vilka vi/oss tänker du? Jo vi som precis innan semestern råkar ut för något som vi väl aldrig trodde skulle ske sker. Vi träffades idag och den med en familj enl ovan nämnda definition utrycker att hennes FAMILJ har blivit drabbad också och då främst barnen.

Men min man? Som jag räknar som familj, ytterligare en ensamstående mamma med ett barn där barnet säkerligen drabbats och den tredje som bor just nu hos sina föräldrar. Våra familjer räknades inte riktigt. Det var inte två vuxna med barn.

Alltså inte familjer? Tänker man så?! Att en familj alltid är två vuxna med barn?

Detta är natttrötta tankar...
Hoppas ni kan sova! Det ska jag göra!!Kram Ulrika

2 kommentarer:

 1. Jag håller med dig om att termen familj används snålt och fel. Familj är en känsla, inte en bestämd uppsättning människor.

  Däremot var jag alltid okej med att låta jobbarkompisar med barn ta ledigt istället för mig innan vi fick barn. Jag och min man var tillsammans i tio år innan vi förökade oss och hade all tid i världen för varandra trots extra jobb. Barn slukar sjukt mycket tid - men det är ju så det ska vara. Barn ska få ta tid.

  Kanske borde de be om ledigt för barntid, inte familjetid? Mer passande term.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart är det så att barn kräver tid och bör få tid och uppmärksamhet från sina föräldrar.
   Här handlade det snarare om att vi utan barn i familjen inte var lika hårt drabbade. Att min man inte alls blivit drabbad av det som hänt.
   Fast jag vet att hon inte egentligen menade det så var det min känsla.

   Det tar även tid energi och ork att försöka få barn...

   Ja be om ledigt för barntid skulle passa mycket bättre tycker jag!! För det har jag full förståelse för.
   Tycker det är gott och klokt när man tar ledigt för att hinna umgås ordentligt med sina barn.

   Radera