onsdag 30 oktober 2013

Summering av fotoutmaningen

Då var fotoutmaningen från A-Ö klar.

Hur har det då gått för er och mig, 95 kommentarer (räknat dubbla på fredagarna).

Vad händer nu?
Jo för min del blr det som så att jag tänker gå in på www.cancerfonden.se, rosa bandet och använda mig av deras eminenta sida för att sätta in pengar. Verkar mycket smidigt.

Ska jag vara ärlig hade jag nog inte satt in några pengar alls om jag inte varit med i utmaningen..

Har inte bestämt mig för vilken summa för runda upp de 95kr tänker jag göra, inte till några astronomiska summor men till i alla fall 150kr.

Kram på er


Lite information hämtad från www.cancerfonden.se hämtad 131029

Är prostatacancer Sveriges vanligaste cancersjukdom?

Ja, varje dag får cirka 25 män i Sverige veta att de har prostatacancer. Detta gör prostatacancer till landets vanligaste cancersjukdom. Varje år får omkring 10 000 män diagnosen prostatacancer, år 2011 diagnostiserades 9 663 med sjukdomen. Drygt 16 procent av det totala antalet cancerfall i Sverige utgörs av prostatacancer.

Vad är prostata och vem drabbas av prostatacancer?

Prostatan är en körtel som hos yngre män är ungefär lika stor som en kastanj och sitter strax under urinblåsan. I prostatakörteln bildas den tunnflytande vätska som blandas med sädescellerna vid sädestömning. Knappt hälften av dem som insjuknar i prostatacancer i Sverige är över 70 år. Det är mycket ovanligt att drabbas om man är under 50 år. Orsakerna till prostatacancer är inte klarlagda, men man vet att det manliga könshormonet testosteron är en förutsättning för att cancern ska uppkomma

Insamlat och utdelat

Sedan starten 2003 har Rosa Bandet-kampanjen samlat in närmare 404 miljoner kronor till cancerforskningen. Cancerfonden har under samma tid (2003-2012) sammanlagt delat ut drygt 448 miljoner kronor till bröstcancerrelaterad forskning. Dessa pengar har finansierat 164 forskningsprojekt eller forskartjänster. Pengarna som samlas in under kampanjen utgör en betydande del av de cirka 400 miljoner kronor som Cancerfonden delar ut varje år till svensk cancerforskning. Under 2012 års Rosa Bandet-kampanj samlades närmare 50 miljoner kronor in.

Vi stödjer den främsta forskningen

Bara i år, 2013, delar Cancerfonden ut 401 miljoner kronor till svensk cancerforskning. Forskare och vårdpersonal över hela landet har under året möjlighet att ansöka om anslag från dessa miljoner. Cancerfondens forskningsnämnd beslutar vilka ansökningar som ska få anslag och låter alla ansökningar, oavsett cancerform, konkurrera med varandra i nationell konkurrens. På så sätt säkerställs att den främsta forskningen – den med bäst förutsättning att göra framsteg – får stöd.
Så går anslagsfördelningen till

Cancerfondens kostnader

14,9 procent av Cancerfondens insamlade medel går till kostnader för insamling och administration (2012 års redovisning), resten används till forskningsfinansiering, opinionsbildning och kunskapsspridning. Svensk insamlingskontroll, SI, accepterar upp till 25 procent i insamlings- och administrations-kostnader för att dela ut 90-konton

4 kommentarer:

 1. Bra där! Jag har inte summerat än, gör det nog under dagen.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Fint! Jag gillar när man sätter in pengar direkt istället för att köpa produkter, där upp till 65% av summan försvinner.

  SvaraRadera
 3. Bra där - alla bäckar små gör en stor Ö och jag tackar så mycket för att du varit med!! Kram Sara

  SvaraRadera
 4. Härligt Ulrika! Synd att jag inte hann kommentera på Ö! Skickar kramar!

  SvaraRadera