torsdag 23 januari 2014

"Styrelser"


Jag är ingen organisatör, ingen organisations/föreningsmänniska. Jag har lovat mig att aldrig vara med i någon styrelse eller liknande!

Men så frågade min chef om jag kunde tänka mig att sitta som prästrepresentant i något som i den nya organisationen heter församlingsråd. Jag tog ett djupt andetag och innan jag ångrade mig svarade jag ja.

Egentligen vill jag påverka, egentligen vill jag på sett och vis engagera mig. Men jag blir så intensiv och det slukar så mycket energi av mig då jag vill ge 200% att jag helt enkelt inte riktigt orkar.
Jag vill ofta säga saker som jag verkligen menar men som jag inte alltid orkar ta konsekvenserna av. Jag vill vara ärlig och det är jag men jag har en tendens att bli så sårbart öppen med mig själv och mitt privata jag att det inte alltid blir bra.

Det är inte heller något jag önskar i denna grupp. Jag är fortfarande prästen och detta är mina församlingsbor.

Samtidigt är jag människa och har en egen privat tro, som jag i och för sig inom vissa ramar delar med mig av. Men den som finns i djupet av mig den finns ju också där och jag är inte där som församlingsbo och privatperson...

Nej, jag är fortfarande tudelad till att jag är med i denna "styrelse" vilket jag sa när vi presenterade oss. Att jag av princip inte är med i liknande sammanhang och lovat mig att inte vara det...

"Blurp" som jag och en kompis brukar säga när vi inte kan hålla något inom oss utan orden bara strömmar.

Kram och god natt
Kram

2 kommentarer:

  1. Ja, jag har inget att kommentera som varit med i varenda styrelse i varenda förening jag någonsin tecknat medlemsskap i. Bara säga att det blir lite lättare med vana.

    SvaraRadera
  2. Hm spännande att se hur det blir då! Kram

    SvaraRadera