måndag 7 april 2014

Det är inte helt lätt när gamla invanda kära argument helt enkelt inte fungerar längre. För när argumenten finns där är man trygg. Jag har känt mig trygg. Jag hade hittat argument som jag kunde leva med och som skyddade mig. Skyddade mig när den obekväma frågan kom på tal.
Så nu gäller det att se hur jag skall hantera detta att jag nog troligen i framtiden kommer om jag har ge pengar till tiggare. Tack för kloka kommentarer.

Som sagt det är fler argument som inte fungerar längre.
Ni vet det här med träning. Vet att flera av er trogna läsare tränar regelbundet och jag skulle kalla några av er vältränade med god kondition.
Men ni kan nog kanske relatera ändå. För dessa argument kan nog med viss omformulering gälla annat också.

Mina argument kring varför jag inte tränar. De har varierat genom åren.
Men jag har slängt mig med sådana som: när jag tränat själv ett tag och får bättre flås skall jag... Ska bara träna lite styrka så jag orkar något innan jag... Vill gå ned några kilo i vikt innan jag...
Nej, jag kan inte.... Vill inte visa mig bland de unga grabbarna på gymet...

Ja och så vidare.
Men vet ni de håller ju inte! Om man aldrig börjar, kan man ju inte bli starkare och få bättre kondition. Jag vill ju bara ha en god grundfysik inget annat.
Vad har hänt då?
Jo bland annat har en kvinna som jag är bekant med men som också är aktiv inom kyrkan och är 50 år fyllda börjat träna från att vad jag vet inte tränat på massor med år. Förutom en och annan söndagspromenad. Hon är så duktig och vilka resultat.
Kanske har jag också liksom bara kommit till den där punkten när man inser att man måste förändra.
Lite av kan hen kan jag.
Och argumenten har ju aldrig hållit egentligen. De har ju bara fungerat eftersom jag är långtifrån ensam om att ha dem...

Så imorgon skall jag köpa kort till gymet och boka in en tid med gyminstruktör. Så får vi se hur det går.
Gymet ligger tre minuter från mitt jobb, så jag har stora möjligheter att träna innan och efter jobbet liksom när jag har ett pass på fm och ett på eftermiddagen.

Kram på er!

2 kommentarer:

  1. Ja, det är ju så, jag har själv varit där. Men även de supertränade har nån gg börjat o tacksamt är att resultaten kommer snabbare för dig som är otränad som börjar träna än för mig som är hyfsat tränad o vill gå ner lite i vikt. Kroppen vänjer ju sig ef ett tag...
    Härligt iaf, ska följa dig o se hur det går.
    kram..

    SvaraRadera