fredag 2 oktober 2015

Hotell muskulus

Där satt den! Ja rubriken alltså som kanske skapar något intresse...

Om jag var ren optimist skulle jag säga att läget är bra, att allt går enligt planen.
Dock är det lite svårt att få känslodelen att haka på att detta ju är en livsstilsförändring över tid och inte en snabb bantning.

Visst är målet och tanken att vi skall få hjälp att minska rejält rent viktmässigt för att ha sjyssta förutsättningar att fortsätta våra liv i större balans med mer ork och energi.
Vi ska få hjälp att hålla igång med minst två träningspass i veckan så att vi sedan vill träna två gånger i veckan åtminstone.


Jag har förlorat en hel del vikt och en hel del cm runt lår och mage. Just nu står det dock lite still, ja nu i några dagar alltså. Vilket är nyttigt för kroppen men återigen vill känslorna inte riktigt haka på hjärnans förståelse av det hela. Det är bra att min kropp gradvis vänjer sig vid att väga mindre och mindre. Men jag vill ha bort vikt NU.

Min coach bad mig skriva matdagbok några dagar denna vecka och allt såg bra ut hon hade inga som helst invändningar.

Jag tränar så mycket jag hinner just nu och det har varit ca tre gånger i veckan, ett cirkelpass, ett styrka och ett kondition.

Så allting går alltså egentligen bra.
Jag äter mina mellanmål och min mat som jag ska till 98 % skulle jag säga. Även om det vissa dagar är skitsvåra och jag har låst fast lite. Så kämpar jag på så gott jag bara kan.
Det måste ju fungera och det ska hålla i sig, inte det att jag ska äta "minuskost" hela livet, men att jag har en så mycket större balans i min kost och träning att jag kan äta en efterätt ibland och så vidare. Då kan detta inte vara en tid av "misär" så bara är det.

Till hotell muskulus då... Det handlar inte om att jag vill bli en muskelknutte utan om ord från coachen.
För hon pratade om i korta ordalag, att äter vi regelbundet och en varierad kost då fylls hotell muskulus, vår kropp får vad den behöver och tar hand om det, allt är frid och fröjd. Men om jag då ätit som jag skall under en dag och hotell muskulus är fullbelagt och ändå på kvällen vill äta fem geleråttor, det är då inkastaren till hotell fettus kommer fram med sin charm och säger: JAG har plats!
Men då kan kroppen inte ta hand om det på ett bra sett och detta lagras i kroppen.

Måste få skriva av mig om en annan sak.
Min mans schema!
Det förändras till det sämre från och med måndag. Vi får se hur det blir men ses mycket kommer vi INTE att göra. Ja än mindre än nu alltså.
SUCK!!

Häromdagen lyckadess jag också glömma min husnyckel med larmtag, lånade nyckel och hade kunnat använda larmtagen som hängde innanför dörren men tänker jag testar koden för funkar inte den hinner jag använda tagen...
Jag tror att jag larmat av och det hade jag fast troligen med koden för att meddela larmcentralen att allt inte står rätt till...
Hade haft en dag som speglades av att hjärnan var kvarglömd i sängen... Så när jag får frågor om "ok kod" står det still. Tillslut frågar jag larmcentralen om jag kan få ringa upp inom någon minut?! Förstår ju att de bara gjorde sitt jobb men det bara stressade mig ytterligare. lägger på och innnan jag hoppas att de hinner ringa till min man ringer jag honom och får "koden".
Undrar lite över detta förresten, hur skulle det vara ok om han inte befinner sig i vårt hem att säga att allt är ok där?!

Ja ja, allt löste sig.

Jag jobbar helg vilket känns sådär.

Och jag borde verkligen sätta fart NU.

Kram
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar