torsdag 7 januari 2016

Snö och kyla

jag är en sådan person som vill att årstiderna skall växla och det ordentligt. Jag vill ha mycket sol och värme på sommaren, men jag vill också ha snö och några minusgrader på vintern.

Vad jag däremot inte tycker om är tio plusgrader i december eller snö på midsommar. Jag har kanske ingen favoritårstid. Jag trivs ytterst Branäs vinter är vinter med snö sol och minusgrader och jag kan åka skidor, jag trivs när vårsolen skiner, vitsipporna blommar och jag kan lyssna till fågelsång under mina promenader, älskar ljuset och värmen på sommaren som gör att jag kan bada i våra sjöar, tycker den tidiga hösten är helt okej med sina färger och kan tycka det är fantastiskt skönt att få sätta på mig jeans och strumpor igen. Fast jag egentligen är en barfotamänniska!

Så nu när snön dalar och vi har knappt tio minusgrader tycker jag det är härligt. Kommer troligen åka skidor på lördag! Kanske kan det bli lite pulkaåkning de närmaste dagarna...
Det blir ljust, det knarrar så härligt under fötterna, träden blir vackra, ja allt blir vackert.

Nej, det är inte kul att skrapa is av bilen eller skotta, men jag tycker märkligt nog att just skottning tillhör årstiden och därför är det om.

Ja och med årstiderna skiftar ju faktiskt maten lite också. Visst kan man äta en mustig köttgryta mitt i sommaren om de spöregnat och är fem plusgrader... Men de tillhör väl vintern ändå... Ja, jag gillar även detta att det skiftar något. Skulle gärna äta ännu mer efter årstid som det heter.

Vad tycker du om årstider? Gillar du växlingarna eller inte?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar