onsdag 23 mars 2016

ST--RESSIGA VECKAN

I kyrkans värld kallas denna vecka för stilla veckan och imorgon påbörjas påskhelgen.
Men veckan innan påsk är så mycket stressigare än jag upplever att julen är.

Att jag/vi sedan bestämt oss för att bjuda hem familj och vänner denna vecka ja det är en annan sak.

Sedan har vi en kollega som är sjukskriven sedan en tid tillbaka och ingen heltidsvikarie så vi får täcka upp. Vilket helt klart ökar stressen.

Och sedan jag äntligen fått tillbaka en regelbunden mens sedan jul :-). Har jag pms symptom som inte är av denna värld, i min värld. Så som två migränanfall på en vecka. Nåja.

Hursomhelst.

Allt detta sammantaget gör att denna vecka är helt kaotisk.

Så ikväll efter att vi äntligen haft Helena med familj här, alltså inklusive två små underbara busfrön.
Har det känts skönt att bara sitta i soffan och titta på tv.

Jag skulle inte säga att jag har ovanligt mycket, men det spretar, allt från att spela teater för femteklassare till att ha begravning.
På en knapp vecka har jag sex stycken gudstjänster, som jag inte har hunnit förbereda nämnvärt än...
Det finns ingen tid att sitta på kontoret och något som stressar mig är när jag måste flänga hit och dit. Påsken har fler gudstjänster än julhelgen.

Mycket av städningen är klar i och med att familjen Ö var här ikväll. Skönt. Det är bara gästrummet/biblioteket som skall iordninställas.

Nå hur var det nu med familj. Jo jag kände att nu när jag och S är lediga tillsammans två dagar i rad för första gången sedan jul. Ja då vill jag vara hemma. Planen var att ha gäster påskafton och sedan dricka skumpa med min man på kvällen och vara hemma i lugn och ro på söndagen.
Jag gillar att få rå om familj och vänner hemma hos mig/oss!
Så jag bjöd in S familj. Hans mamma och bror kommer, syskonbarnen till bror två är sjuka. Annars skulle de kommit påskdagen. Vi får nattgäster. Och jag vet att jag kommer trivas bra, tycka det är roligt att få laga mat och bjuda, att rå om

Men just nu är min stressnivå något hög, för morgondagen bjuder på en hel del utmaningar. Idag fick jag välja bort något som egentligen inte är av stor betydelse det händer inget för att jag valde att inte göra det. Men det gör mig lite besviken på mig själv, lite ledsen att jag inte fick det gjort. Men det blir inte alltid som man tänkt sig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar