måndag 17 februari 2014

Dagboksinlägg med funderingar


Skrev nyss ett inlägg angående protesterna mot alkoholhetsen på FB där jag försökte problematisera det hela lite.
Jag påstår inte att det är ok att hetsa någon att dricka stora mängder alkohol! Men det är så mycket annat som man världen över blundar för när det gäller alkohol så jag undrar bara lite över protesterna. Har läst välgrundade artiklar. Men de som lagt ut artiklarna, de är väl snarare dem jag undraröver. Kan de i te tänka sig ett glas vin till maten en onsdag? Eller en AW en torsdag?

Nej, ska inte skriva mer om det nu. Kanske kommer ett helt inlägg senare.

Denna helg har varit så mycket bättre än den förra! Vi har ätit god mat, sett både damerna och herrarna ta GULD i OS stafetten, latat oss, skrattat, pratat, handlat.

Igår fick jag dessutom egentid med lille A. Mamman och pappan är allt annat än friska och innan dess var A sjuk. Så ute hade A inte varit ordentligt på en vecka.
När jag kom sprang han ut, då de har en trapp utanför fångade jag upp honom vilket inte uppskattades. Han trodde han inte skulle få gå ut nu äntligen.
A var något fundersam över att det bara skulle vara vi, inte ledsen men fundersam. Vi gick till lekparken som ligger ett stenkast bort.
Där gungades det både i gunga och på annat, åktes rutschkana, lektes med pinnar i sandlådan, försökte smaka på, en sten en pinne, på sanden... Ja ni vet.
Så kom det en större tjej på kanske fyra som var väldigt intressant och som A nog gärna lekt med, men nu lekte nära bredvid, i försök att göra likadant. Inte helt lätt när det skiljer några år och man är den yngre!
Men jag hade roligt att få rå om A själv!
A fick komma ut! Och mamman fick lite lite egen tid.

Nu följer på denna lediga dag en sexdagars vecka men lyxigt nog bara en kväll denna veck då det är sportlov här.
Behöver ringa två jobbrelaterade samtal idag men det skall jag väl stå ut med :-)

Kram

1 kommentar:

  1. Det har vad jag sett också resulterat i motutmaningar form av att ge blod, skänka pengar till barncancerfonden. Bra grejer det!

    SvaraRadera