fredag 24 juli 2015

Astrid Lindgrens värld - omgivningarna

Jag hade kunnat fota så mycket mer och kanske kommer det ett till inlägg. Lånar mannens dator idag så det går lite lättare.
När man byggt upp ALV så skulle man kunnat slänga ned lite hus/borgar med mera längs med en asfalterad slinga och så var det klart.
Det har man inte gjort och jag skulle tro att det blivit mer och mer genomtänkt och tänkt de senaste åren.
som första fotot, det ni ser är en del av Mattisborgen en vacker plantering på sidan.
Här är det inte heller roar med vita staket om det inte skulle vara lämpligt för någon närliggande så som Madicken exempelvis, här har vi precis lämnat Ronja och rövarna så...
Emils område liksom Ronjas är några av de nyaste omgjorda. Här har vi hela Katthult som också är scen för teatrarna.
Om ni tittar till höger i bilden med katthult invid träden kan ni nog skymta dessa två, kossor som över sommaren får beta i en hage intill gården, precis som det antagligen var
Självklart har de höns, dessa går alldeles bakom huset inne på området, det finns även grisar alldeles nära. Förutom hönsen och är det inte så att man kan klappa eller komma nära och störa djuren, jag upplever att de har det bra.

Denna köksträdgård finns i närheten av en av restaurangerna.

Denna står utanför en restaurang på torget de skapat utanför, ni kan se samma hus skymta i nästa bild också, här är ett vattendrag som avslutas i en liten damm. Allt med vatten är plaskbart/lekbart för barnen.

Här är det en "kvarn" uppbyggd med vatten som rinner från många håll, en rutschkana, klättermöjligheter men också en grill som man kan använda. Mycket vatten och många möjligheter till lek.
Visst är det teatrarna som nog drar folk men om det bara skulle vara teatrar och barnen inte hade någonstans att leka av sig. skulle det nog inte vara lika populärt.
Hade gärna tagit fler kort och visat er, särskilt på en liten "glänta" där de ställt fina vita trämöbler så att man kan slå sig ned i ett litet sällskap lite i lugn och ro.
Men nu är det högsäsång så det får vänta.
Jag vill alltså ha sagt att det är en väldigt fin miljö i hela parken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar