måndag 7 oktober 2013

G som i...


 Groda

 Att kyssa eller inte kyssa?
Har ni misslyckats med att förvandla en groda till prins genom att kyssa den? Kanske är det helt enkelt fel sätt. Först måste man få tag på ett räligt grodäckel som envisas med att kravla upp i sängen. Sedan ska han slängas i väggen. Det var så prinsessan i sagan gjorde.

Men varifrån kommer då metoden att pussa på dem? Kan det vara Astrid Lindgren som lanserat idén? Varken socialstyrelsen eller livsmedelsverket har några definitiva rekommendationer angående pussandet.

Såväl djurskyddsföreningar som flertalet inredningsarkitekter avråder dock bestämt från att kasta grodor i väggen. (källa internet, skribent okänd)


Jag har några grodor i mitt hem ska jag erkänna, tre stycken för att vara exakt. Gillar dem på något vis. Kanske är det för det att man chansade och pussade en och annan verklig groda (inte kille) för att se om det kanske skulle bli en prins.

Tänk att något man vet inte kommer att ske ändå kan locka än att pussa en groda...

Jag är med i en fotoutmaning som ni säkert minns men jag påminner igen. Skriv en kommentar och jag skänker en krona till rosa bandet.
Följ länkarna så kommer du till några andra bokstavsbloggare:Har idag i vårt obarnvänliga hem haft finbesök av A och han mamma Helena. Mycket trevligt.
Men nu är det hög tid att börja med maten!!
Ha en bra kväll!

3 kommentarer:

 1. Så roligt att både du och jag har groda idag! Jag tycker så mycket om små prydnadsgrodor!
  Men pussar inte på riktiga grodor! Min prins har jag redan!
  Kram M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu mera har jag också min prins

   Radera
 2. Gillar grodor - som prydnad. Har lite svårare för riktiga *ler* Kram på dig

  SvaraRadera