fredag 25 oktober 2013

Y som i...


Yrkesval.

Blev inte så nöjd med dagens foton. (återigen)
Yrkesval är aldrig lätt. Även om jag tror att vissa människor börjar arbeta och yrket liksom verkar finna människan/personen.
Jag är ju då alltså till yrket präst i svenska kyrkan.
För mig var det samtidigt ett väldigt lätt beslut vad gäller att om jag skulle arbeta i kyrkans värld var det präst jag skulle bli!
Jag gick estetisk bild och form på gymnasiet, jag fortsatte på folkhögskola med måleri och grafik i två år.

Sedan sökte jag till Religionsvetenskapliga programmet, jag skulle alltså läsa teologi som vi säger. Men med en liten ursäkt att jag nog kanske eventuellt skulle bli bild och religionslärare.
Att jag sedan redan från början valde de kurser som ingår i en "teol kand/kandidatexamen i teologi" och som stiftet önskade för sina blivande präster.
DET var en helt annan sak.

Men mitt yrkesval blev tillslut präst och för mig är det just det. Ett yrkesval, inte så mycket en passion och ett kall. Självklart har jag min tro på Gud som grund. Jag vet också att jag vill arbeta med och för människor.

Men jag är inte säker på att detta yrkesval kommer hålla hela livet ut.

Nu skall jag dock göra något som tillhör mitt arbete. Skriva tal inför begravning.

 
Jag är med i rosa bandet utmaningen! Här kan ni finna fler bloggare som skänker pengar till cancerforskningen. Idag är det två kronor per kommentar!!


5 kommentarer:

 1. Se det var ett bra Y.
  Det är väl tur att smaken är som baken, delad...
  Ska hälsa!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Intressant inlägg! Själv var jag tidigt klar över att jag skulle bli jurist, men av olika skäl hoppade jag av den banan! Barnbarnen frågar vad jag ska bli när jag blir stor och kommer med olika förslag och ibland får jag mig ett gott skratt. Senast fick jag förslaget att bli hästmassör av mitt femåriga barnbarn Amanda som älskar hästar! Kram M.E

  SvaraRadera
 3. Jag vet fortfarande inte vad jag vill bli när jag blir stor!! Men just nu trivs jag med det jobb jag har!
  Trevlig helg
  Kramar Sandra

  SvaraRadera
 4. *ler* Intressant inlägg.. Och tänk - vad bra att du är du! Kramar

  SvaraRadera
 5. Det är nog få människor som hittat en yrkesval som de faktiskt trivs med hela livet. Är väldigt osäker på om jag kommer jobba som lärare hela livet. Kram

  SvaraRadera