lördag 25 maj 2013

Moderspassion- en recension

Minna bär på en sorg och lever i en lögn.
”Moderspassion” handlar om skuld och skam och det främlingskap mellan förälder och barn som går i arv och gör människor till främlingar för sig själva och hela världen.
Minna äger och driver vägkrogen Sallys Café och Restaurang i Arvika tillsammans med servitrisen Anette. Under ett skyfall som lägger orten under vatten tar några personer sin tillflykt till krogen: Tyrone från räddningstjänsten, lokaltidningsreportern Ritva, den före detta skådespelerskan Marguerite och hennes man Henrik.

Jag var väldigt skeptisk till att läsa en bok av Majgull Axelsson. Köpte boken, läste de två första sidorna och undrade vad i hela friden detta var för bok.
Jag kan förstå och se att den är skriven av en bra författare.
Jag läste vidare, men tycker att tempot genom boken varit för långsamt.
Den grep aldrig tag i mig och jag kommer nog aldrig läsa en bok av henne igen.
Mörkret och den lilla gnutta mystik passade inte mig.

Samtidigt är det ju tjusningen med "bloggdalas" bokklubb, att utmanas att läsa sådant man inte väljer skälv.

Nu till denna omgång har vi utökat med två nya medlemmar i vår klubb. Roligt.

Valet av nästa bok blev Margaret Atwood "Rövarbruden" läste lite kort om den och denna verkar passa mig just nu.


Kram Ulrika

5 kommentarer:

 1. *ler* Javisst är det tjusningen med Bloggdala! Och vad kul att du, trots att du var skeptisk, läste klart boken. Och visst är det så - att vissa böcker passar vissa tider, perioder, av ens liv. Ibland orkar man inte med att läsa om mörker. Andra gånger gottar man ner sig i det..

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Det är ju också det som är spännande - när man tycker olika om böckerna och ger dem olika vinkling.

  Kul att du ställer dig positiv till nästa bok. Ha en fin söndag

  SvaraRadera
 3. Tempot är speciellt. Inget att läsa om man är lite halvstressad eller vill ha fart i berättandet. Kanske kan det passa att göra ett nytt försök en höstig ledig vecka, då stormen rasar utanför fönstet? Eller så konstaterar man bara att "den här författaren var inte för mig". :)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat att fortsätta med den om du inte tyckte om den! Och visst är det hela grejen med bokcirkeln, att öppnas upp för litteratur jag annars inte skulle ha valt. För mig var nog det här den bästa boken hittills i bokcirkeln. och jag ser fram emot nästa bok, jag gillar Atwood. Om jag får tag på boken, den verkar bara gå att köpa begagnat. Jag ställer mitt hopp till bibblan!

  SvaraRadera