torsdag 18 oktober 2012

"En dag" - en bok

En dag – En bokrecension

Då tiden, nej då jag fyllt tiden med lite mer än vad tiden egentligen rymt sedan vi startade vår läsning av boken En dag har jag fuskat lite.

Läste de fyra första kapitlen utan att riktigt reflektera över vad jag läste, förutom att jag tänkte detta blir nog bra.

Så i tisdags såg jag och Helena på filmen som gjorts efter boken. Den var helt ok, men väldigt detaljlös så att säga. Den svepte med stora drag, ingen pensel för fina små detaljer var framtagen. Vissa kapitel i boken kände jag att jag ville läsa efter att ha sett filmen då en del, hur, varför frågor dök upp. Så det ägnade jag lite av gårdagen åt. Gillar dock Anne Hataway måste jag säga.
Affisch till filmen En dag
 

Här kommer så min recension efter ett hopplock av filmtittande och bokläsande.

Jag gillar upplägget på boken med korta nedslag i två liv, en vänskap. Saknade att det inte fanns lite mer detaljer i filmen och att de valt bort att ta med breven och korten som skickas Emma och Dexter emellan. Speciellt Dexters brev som Emma aldrig fick.

Tyckte också att det fanns smärtsamma igenkänningsfaktorer, den där kärleken som aldrig riktigt blir men nog finns där. Gillade det trasiga och lite sköra i alla mänskliga relationer. Samtidigt som både Emma och Dexter upplever jag, fann styrka i deras vänskap genom alla år. Även om de hade svårt att visa det alla gånger. Ja just det hur skriver man en recension utan att avslöja för mycket för den som kanske vill läsa den.

På sett och vis skulle jag rekomendera att man läste filmen innan man såg boken. Nämen NÄ läste boken innan ni ser filmen. Samtidigt som jag tror att filmen kan drabba än mycket mer om man inte läst hela boken.

Nämen usch, detta var svårt. Men jag hoppas att övning ger färdighet.
Jag ger den betyg 3-3,5 av 5 möjliga.

Jaha, så var det min tur att välja bok. Jag har inte bestämt mig ännu men innan helgen är slut lovar jag att meddela vilken bok jag valt och vilket datum vi skall skriva våra recensioner.

Jag väljer mellan fyra böcker utan att ha läst någon av dem innan.

Den ena har fått omdömet; "En feel good-roman där kärleken står i centrum", den har jag velat läsa ett tag. Finns med på Bokias topplista bland pocketböckerna.

"En perfekt roman att bli glad av" skriver Ica kuriren om den andra boken. Denna skulle jag nog kanske inte välja att läsa om det inte var så att jag tycker vi skall utmana oss själva lite.

"Den är värd bragdguld" är sagt om denna i sverigs radio.
 Denna kan nog ge lite insikter och djupare tankar.

Så den sista "Underhållning med stor igenkänningsfaktor" Tara. Denna kanske är typiskt för mig att välja, tror den ger stor underhållning!

Blev ni nyfikna nu?!


3 kommentarer:

 1. Japp! Jättenyfikna! Och jag alldeles särskilt då jag åker iväg en vecka natten till måndag.... Hade gärna haft med mig boken på resan.. Kanske kan jag få allla titlarna så jag kan läsa dem alla fyra?

  Kram

  SvaraRadera
 2. Supernyfiken! Jag gillade inte boken lika mycket som du ändå verkar ha gjort (utan att ha läst den fullt ut ;)), du hittar min recension här:

  SvaraRadera
 3. Ha ha! Det där knepet känner jag igen från när man skulle recensera böcker i skolan. Ibland, om jag inte orkade, såg jag antingen filmen (om det fanns någon) eller läste om den på nätet! :)
  Du får hitta små stunder, då inget stör eller distraherar, läsa i lugn och ro... utan prestationsångest. Man måste ju faktiskt inte läsa tio kapitell på raken.
  Men ibland kommer livet ivägen för en..!

  Vilken fin blogg du har! Gillar det lila temat!

  /Emelie

  SvaraRadera